holistisk friskvård för din häst

~ Massage ~ Akupunktur ~ Moxa ~ Örter ~ 

om mig


Jag heter Annelie och bor i Siringe, som ligger mellan Huskvarna och Gränna. Här bor jag tillsammans med min familj, höns, hästar och katter. 

Mitt stora intresse för hästar har funnits med mig ända sedan jag var liten. Jag köpte mitt första egna gotlandsruss 1993, hon heter Manina och var bara sex månader när jag köpte henne. Hon bor fortfarande kvar hos mig och har varit min stora läromästare genom livet.

Mitt intresse för hälsa, friskvård och alternativmedicin började i 16-års åldern, då det gick upp för mig att Manina hade ont i ryggen. Jag insåg att det var min okunskap som gett henne ryggont då hon gått med sadlar som inte passat henne. Där och då började min resa i att skaffa mig så mycket kunskap som möjligt för att kunna hjälpa henne och andra hästar att få må så bra som möjligt. Hennes rygg blev, med mycket massage, värme, träning och kärlek, bra igen och hon har aldrig behövt ha ont i ryggen igen efter det. Tack vare den erfarenheten förstod jag hur fantastisk hästens kropp är på att läka, bara vi ger den rätt verktyg och bra förutsättningar. 

2005 började jag med att utbilda mig till Hästmassör för att sedan påbörja min utbildning till Djurakupunktör på Arcanumskolan. När jag var klar med djurakupunkturutbildningen kände jag att de fanns så mycket mer att lära om den kinesiska medicinen. Jag sökte mig då vidare till Akupunkturakademin i Stockholm där jag gått min akupunkturutbildning för människor. 

Jag har alltid haft ett stort intresse av hästens hovar och de allra flesta hästar kan, med rätt förutsättningar, gå barfota. En del klarar att gå helt utan boots, medan andra alltid behöver boots vid ridning. En god hovhälsa och bra hovar är oerhört viktigt för att ha en välmående häst. Mycket av hästens mående speglar sig i hovarna och en häst med dålig hovkvalité får oftast betydligt bättre hovar om man till exempel gör justeringar i fodret. 

Jag har under många år verkat mina egna hästars hovar och under 2021 började min resa på riktigt för att lära mig allt jag kan om hoven, hur den fungerar och hur man får en så frisk och optimal hov som möjligt. Samt sambandet mellan friska barfotahovar och friska välmående hästar. 

"Jag har aldrig haft så många friska hästar samtidigt"  sa Peder Fredricsson under en intervju med Agria, där de samtalade om att träna och tävla sina hästar barfota. 

Varm välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill boka en tid!